Informació social, econòmica, pressupostària i patrimonial

Informació relativa al programa anual d'activitats

De conformitat amb l’article 5 i següents de la Llei 19/2014, del 20 de desembre, així com de l’article 8 de l’ORDRE JUS/152/2018, de 12 de setembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, s’informa que el PROGRAMA ANUAL D’ACTIVITATS és el que es detalla a continuació:

El programa d’activitats per al 2021 per tal de complir amb l’objectiu fundacional serà principalment la gestió de la pròpia llibreria dedicada exclusivament a la difusió i promoció de llibres exclusivament en català, activitat que venim desenvolupant des de maig del 1963. Complementarem aquesta activitat principal amb les complementaries que anem fent des de sempre com son les presentacions de llibres, els conta-contes, el suport a la Xarxa de Parelles Lingüístiques, les conferències i els cicles de conferències, ... tot sempre depenent de les circumstàncies sanitàries del nostre entorn.

Informació relativa a la memòria anual d'activitats, amb el resultat de les activitats acomplertes

De conformitat amb l’article 5 i següents de la Llei 19/2014, del 20 de desembre, així com de l’article 8 de l’ORDRE JUS/152/2018, de 12 de setembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, s’informa a continuació de la MEMÒRIA ANUAL D’ACTIVITATS durant l’exercici 2020:

La promoció i comercialització (venda presencial i venda online) del llibre en català ha estat la principal activitat desenvolupada.

L'any 2020, malgrat les circumstàncies, hem seguit impulsant les activitats que històricament ha anat fent Llibreria Les Voltes al llarg de tots aquests anys, com són la celebració de la diada de Sant Jordi, activitat que varen iniciar, l’any 1958, els que serien més tard el “nucli dur” dels fundadors de la llibreria, adquirint prestats llibres en català a la Llibreria Ona de Barcelona per fer una parada de llibres exclusivament en català a la Rambla de Girona. Aquest va ser l’embrió de la Llibreria Les Voltes i, a partir de 1963, portem a terme aquesta activitat ininterrompudament, ja com a llibreria, sent la impulsora i l’única llibreria que feia aquesta activitat a Girona durant els primers anys. Aquest any 2020, enmig d’un confinament dur per la pandèmia, vam realitzar una gran campanya per tal de fer arribar llibres i roses a les cases de molts gironins, convertint-se en una diada d’èxit.

Vam participar també en el Dia del llibre que es va celebrar el dia 23 de juliol de forma presencial a la ciutat de Girona, amb una parada de llibres durant tot el dia i amb autors signant exemplars així com conta-contes.

Una altra activitat en pro de la cultura catalana que portem fent ininterrompudament des de l’any 1965 és l’organització de la Fira del Dibuix i la Pintura que es celebra el dia de Tots Sants , coincidint amb el darrer dia de les Fires de Girona. Ja hem celebrat la 55a. edició amb el que s’ha convertit en una de les activitats principals i més tradicionals del programa de Fires i Festes de Girona. Adaptant-nos a les noves circumstàncies, aquest any hem celebrat la primera edició virtual de la fira que s’ha perllongat en el temps fins el dia 7 de gener de 2021.

Portem molts anys promovent la creació de parelles lingüístiques com a establiment col·laborador de  la campanya “Voluntariat per la Llengua” del Consorci per a la Normalització Lingüística. Aquesta promoció, a més d’ajudar a integrar nouvinguts, fa que els aprenents es converteixin en defensors i divulgadors de la nostra llengua. A més a més, som establiment col·laborador en la campanya “Endevina-la” que promou el coneixement de dites i endevinalles populars catalanes que promou el mateix consorci entre diferents establiments de Girona.

La Llibreria Les Voltes és punt distribuïdor de la companyia Parlem Telecom a la ciutat de Girona, una companyia que promou i ofereix un servei de telecomunicacions en català a Catalunya.

Altres activitats realitzades:

Organització de “Conta Contes” els dissabtes al matí dels mesos de juny i juliol a les porxades de la plaça del Vi a Girona, per a nens i nenes de 6 a 8 anys, amb la finalitat de promoure l’interès en la lectura dels infants d’aquesta franja d’edat, que sentin aquesta activitat com una cosa divertida i que s’acostumin a visitar assíduament les llibreries per veure-hi les novetats d’aquestes publicacions, explicar-los que als llibreters ens encanta rebre’ls a la llibreria encara que no comprin res, que vegin la llibreria com un lloc distret i divertit per passar-hi na estona gaudint dels llibres.

Així mateix, hem organitzat les següents conferències:

 • 23 d’abril publicació de vídeos de diversos autors
 • 23 d’abril campanya per enviar llibres a domicili en motiu del Sant Jordi (confinat)
 • 17 de juny conversa per Instagram amb Mònica Batet
 • 26 de juny conversa per Instagram amb Rafa Nadal
 • 8 de juliol conversa per instagram amb Mar Bosch
 • 9 de juliol, presentació de llibre ‘5 continents i 1 llibertat’ de Josep Lluís Alay
 • 16 de juliol, presentació del llibre ‘1 dia d’octubre i dos poemes’ de Josep Rull
 • 17 de juliol, presentació del llibre ‘Falç i estrelles’ de Pilar Parcerisas
 • 22 de juliol, presentació del llibre ‘Crims’ de Carles Porta
 • 28 de juliol, presentació del llibre ‘El 5è poder’ de l’HC Jordi Puigneró
 • 6 d’agost, presentació del llibre ‘Eixamplant l’Esquerda’ de Josep Costa
 • 14 d’agost, presentació del llibre ‘Carregades de raons’ de Dolors i Montse Bassa
 • 3 de setembre, presentació del llibre ‘Catalunya, sota zero’ de Quico Sallés
 • 12 de setembre, presentació del llibre ‘La lluita a l’exili’ del MHP Carles Puigdemont
 • 16 de setembre, presentació del llibre ‘El futur del català depèn de tu’ de Carme Junyent
 • 18 de setembre, presentació del llibre ‘Corregir mata’ de Pau Vidal
 • 30 de setembre, presentació del llibre ‘Guilleries, mossos independentistes’ del col·lectiu Guilleries
 • 8 d’octubre, presentació del llibre ‘Ramon Cotarelo. Vivències i creences’ de Ramon Cotarelo i Enric Pujol
 • 15 d’octubre, presentació del llibre ‘la independència és possible’ de Josep Maria Forné
 • 19 d’octubre, acte de suport als síndics de l’1 d’octubre
 • 20 de novembre, presentació del llibre ‘Ubuntu’ de Raül Romeva
 • 2 de desembre, presentació del llibre ‘La travessia més difícil’ de Tatxo Benet
 • 3 de desembre, presentació del llibre ‘Cerimònia del tè’ de Cristina Àlvarez Roig’
 • 10 de desembre, presentació del llibre ‘Catalunya, potència logística natural de Ramon Tremosa
 • 17 de desembre, presentació del llibre ‘Tirant lo Blanc’, adaptat per Màrius Serra
 • 22 de desembre, presentació del llibre ‘Per Raó d’Estat’, de Sara González

Informació relativa al balanç social

De conformitat amb l’article 5 i següents de la Llei 19/2014, del 20 de desembre, així com de l’article 8 de l’ORDRE JUS/152/2018, de 12 de setembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, s’informa a continuació del BALANÇ SOCIAL durant l’exercici 2020:

I.- Finalitats:

La Fundació té per objecte: la promoció i la normalització de la llengua catalana, la cultura i la identitat nacional de Catalunya.

II.- Activitats:

Per a la consecució dels fins fundacionals, la Fundació desenvolupa les activitats que el Patronat considera necessàries directament i/o en col•laboració amb altres entitats, institucions o persones, d’acord amb el que estableix la normativa sobre fundacions.

En concret, a fi de dur a terme la finalitat fundacional, la Fundació pot desenvolupar les activitats que, sense ànim exhaustiu, ni exclusiu, s’enumeren a continuació:

 • a) La venda de llibres, revistes i fullets en català, així com material audiovisual i multimèdia en llengua catalana o, en d’altres llengües, la temàtica dels quals sigui conforme amb les finalitats fundacionals.
 • b) L’elaboració, edició i publicació de llibres, revistes, fullets i material audiovisual i multimèdia en llengua catalana o, en d’altres llengües, la temàtica dels quals sigui conforme amb les finalitats fundacionals.
 • c) L’organització d’exposicions, conferències, col•loquis, cursos o seminaris conformes amb les finalitats fundacionals.
 • d) L’organització de representacions musicals, coreogràfiques, teatrals, cinematogràfiques o circenses conformes amb les finalitats fundacionals.
 • e) La concessió d’ajuts individuals o a entitats per a l’execució de projectes conformes amb les finalitats fundacionals.
 • f) La creació, promoció, organització, inversió i gestió de qualsevol tipus d’iniciativa destinada a l’educació per tal de promoure la llengua i la cultura catalana en aquest àmbit, tan reglat com no reglat, des dels 0 anys fins a l’edat més adulta, comprenent totes les seves vessants (com ara, tots els nivells i graus del sistema educatiu, educació infantil fins els tres anys, inclosa la guarda i custodia d’infants fins aquella edat, educació especial, educació compensatòria, educació permanent i d’adults); incloent-hi la possibilitat de desenvolupar explotacions econòmiques relacionades amb aquest àmbit, directament o indirectament, individualment o amb aliança amb tercers (com ara amb una UTE). A títol informatiu i no limitatiu a crear, gestionar, impulsar llars d’infants, cursos de tota mena en totes les edats, des d’ensenyament primari, secundari, superior, per adults, i totes les activitats anàlogues que amb tant àmplia interpretació com es pugui.

Les activitats relacionades amb els fins fundacionals s’han de dur a terme segons les normes que les regulen específicament, mitjançant l’obtenció, si escau, dels permisos o llicències pertinents.

III.- Activitats dutes a terme i la seva repercussió social:

La comercialització (venda presencial i venda online) del llibre en català ha estat la principal activitat desenvolupada.

L’any 2020, malgrat les circumstàncies, hem seguit impulsant les activitats que històricament ha anat fent Llibreria Les Voltes al llarg de tots aquests anys per a la promoció de llibres en català, com són la celebració de la diada de Sant Jordi, activitat que varen iniciar, l’any 1958, els que serien més tard el “nucli dur” dels fundadors de la llibreria, adquirint prestats llibres en català a la Llibreria Ona de Barcelona per fer una parada de llibres exclusivament en català a la Rambla de Girona. Aquest va ser l’embrió de la Llibreria Les Voltes i, a partir de 1963, portem a terme aquesta activitat ininterrompudament, ja com a llibreria, sent la impulsora i l’única llibreria que feia aquesta activitat a Girona durant els primers anys. Aquest any 2020, enmig d’un confinament dur per la pandèmia, vam realitzar una gran campanya per tal de fer arribar llibres i roses a les cases de molts gironins, convertint-se en una diada d’èxit.

Vam participar també en el Dia del llibre que es va celebrar el dia 23 de juliol de forma presencial a la ciutat de Girona, amb una parada de llibres durant tot el dia i amb autors signant exemplars així com conta-contes.

En definitiva, la repercussió social d’aquesta activitat ha estat important, ja que el nombre de llibres venuts ha assolit la xifra de més de 22.000 volums, ja sigui presencialment, ja sigui mitjançant venda per internet.

Una altra activitat en pro de la cultura catalana que portem fent ininterrompudament des de l’any 1965 és l’organització de la Fira del Dibuix i la Pintura que es celebra el dia de Tots Sants, coincidint amb el darrer dia de les Fires de Girona. Ja hem celebrat la 55a. edició amb el que s’ha convertit en una de les activitats principals i més tradicionals del programa de Fires i Festes de Girona. Adaptant-nos a les noves circumstàncies, aquest any hem celebrat la primera edició virtual de la fira que s’ha perllongat en el temps fins el dia 7 de gener de 2021.

Així doncs, l’impacte social d’aquesta activitat és significativa, estimant-se un participació ciutadana en anys sense Covi superior a 15.000 visitants. És sens dubte la fira més important d’aquest sector de les que se celebren anualment al país]

Per altra banda, portem molts anys promovent la creació de parelles lingüístiques com a establiment col·laborador de la campanya “Voluntariat per la Llengua”, del Consorci per a la Normalització Lingüística. Aquesta promoció, a més d’ajudar a integrar nouvinguts, fa que els aprenents es converteixin en defensors i divulgadors de la nostra llengua. El col·lectiu de persones beneficiàries és 12 en aquest 2020

A més a més, som establiment col·laborador en la campanya “Endevina-la” que promou el coneixement de dites i endevinalles populars catalanes que promou el mateix consorci entre diferents establiments de Girona.

La Llibreria Les Voltes és punt distribuïdor de la companyia Parlem Telecom a la ciutat de Girona, una companyia que promou i ofereix un servei de telecomunicacions en català a Catalunya.

Altres activitats realitzades:

Organització de “Conta Contes” els dissabtes al matí dels mesos de juny i juliol a les porxades de la plaça del Vi a Girona, per a nens i nenes de 6 a 8 anys, amb la finalitat de promoure l’interès en la lectura dels infants d’aquesta franja d’edat, que sentin aquesta activitat com una cosa divertida i que s’acostumin a visitar assíduament les llibreries per veure-hi les novetats d’aquestes publicacions, explicar-los que als llibreters ens encanta rebre’ls a la llibreria encara que no comprin res, que vegin la llibreria com un lloc distret i divertit per passar-hi na estona gaudint dels llibres.

S’estima una mitjana de 8[...] quant l’assistència de nens en cadascuna dels “Conta Contes”, celebrats dissabte al matí.

I pel que fa al cicle de conferències i activitats  organitzades (un total de més de 50), Moltes d’elles fetes exclusivament per striming a causa de les restriccions sanitàries. En situacions de normalitat sanitaria s’estima que el públic assistent als nostres actes de mitjana renda dels 50 a 70 assistents. Al llarg de l’any, els actes més emblemàtics els retransmetem en directe i posteriorment en diferit en dos franges horàries diferents, per TvGirona amb una audiència estimada de més de 3.000 teleespectadors per emissió, segons els índex d’audiència.

Informació relativa al col·lectiu de persones beneficiades

De conformitat amb l’article 5 i següents de la Llei 19/2014, del 20 de desembre, així com de l’article 8 de l’ORDRE JUS/152/2018, de 12 de setembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, s’informa a continuació del COL·LECTIU DE PERSONES BENEFICIÀRIES  durant l’exercici 2020:

El col·lectiu a qui va dirigit les nostres activitats és genèric, doncs oferim totes les nostres activitats a tots els públics en general.

Tant a qui vol aprendre català, a qui en vol fer millorament, qui vol ser parella lingüística, com qui vol assessorament, o simplement remenar llibres o comprar-ne. Qui s’interessa per les nostres conferències ja sigui presencialment com en línia, els nostres debats, les nostres campanyes de sensibilització, etc.... En definitiva, totes aquestes activitats, tendents totes elles a la consecució de la finalitat de promoció i la normalització de la llengua catalana, la cultura i la identitat nacional de Catalunya, van destinades a tots els públics i a totes les edats.

Retribucions de l'òrgan de govern -patronat- i òrgans de direcció

De conformitat amb l’article 5 i següents de la Llei 19/2014, del 20 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, s’informa que a l’empara dels articles 332-10 del Codi Civil de Catalunya i article 3.5è. de la Llei 49/2002, de 23 de desembre, del Règim Fiscal d’Entitats Sense Finalitats Lucratives i Incentius Fiscals al Mecenatge, els patrons de la FUNDACIÓ LLIBRERIA LES VOLTES exerceixen llurs càrrecs gratuïtament.

Per altra banda, el Director de la Fundació, durant l’exercici 2020, ha percebut una remuneració total  de  12.506,68 euros.

Inventari del patrimoni

De conformitat amb l’article 5 i següents de la Llei 19/2014, del 20 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, s’informa que  durant l’exercici 2020, el PATRIMONI de la FUNDACIÓ LLIBRERIA LES VOLTES és:

I.- Immobilitzat intangible:

 • Aplicacions informàtiques amb un Valor Net Comptable de 67,58 €.

II.- Immobilitzat material:

 • Instal·lacions tècniques i alt. Imm. Material amb un Valor Net Comptable de 2.074,63 €

III.- Existències:

 • Existències comercials amb un Valor de 92.367,68 €.

IV.- Altres partides d'actiu corrent:

 • (Deutors varis, inversions financeres a curt termini, tresoreria,... Amb un Valor Comptable de 98.042,75 €.

Amb el suport de:


© 2008-2024 Les Voltes Educa
Mercaders, 5 · 17004 Girona
T. 872 599 891
Web creat per 08921 Solucions Creatives