Mira'm, no sóc diferent

Aquesta activitat va obtenir el Premi Enric Clapés Massons 2018 al millor projecte social

DESCRIPCIÓ

Aquesta activitat pretén treballar la diversitat amb la qual les nenes i els nens es troben en el seu dia a dia. Ofereix a les escoles un llibre, un dossier de treball i un espectacle teatral. El procediment serà el següent: el primer pas serà la lectura del llibre per part dels alumnes (L’Illa de Papamut, d’Albert López Vivancos). Seguidament, el professorat podrà treballar a l’aula les activitats relacionades amb la lectura, proposades al dossier de treball. El tercer pas serà veure una lectura dramatitzada d’una obra de teatre ambientada en l’univers que crea la novel·la realitzada per actors professionals. Durant la lectura dramatitzada alguns alumnes participaran activament. En finalitzar l’espectacle, els infants podran conversar i compartir amb l’autor del llibre i l’obra teatral, així com amb els actors participants.

VALORS

Convivència, respecte i igualtat. El valor dels llibres i la lectura per aprendre. El valor del teatre.

OBJECTIU

Donar visibilitat a aquells infants i joves que per la seva situació estan en risc de ser exclosos dins de l’àmbit escolar i posteriorment en la mateixa societat. Informar i sensibilitzar sobre el fet de l’existència de problemes que de vegades fa que ens distanciem de les persones que els pateixen pel fet de creure que aquests problemes les fan diferents o anormals. Oferir un conjunt de recursos pedagògics adreçats a proporcionar eines per tractar l'educació socioemocional i en valors. Fomentar la lectura i l’escriptura en català.

Si estàs interessat en aquesta o d'altres propostes didàctiques, omple el següent formulari i et donarem tota la informació que necessitis.


Amb el suport de:


© 2008-2024 Les Voltes Educa
Mercaders, 5 · 17004 Girona
T. 872 599 891
Web creat per 08921 Solucions Creatives