Escrivim junts

Novel·la participativa

DESCRIPCIÓ

Aquesta activitat consisteix en la creació participativa d’una novel·la breu. El mètode és el següent: un autor de literatura infantil realitzarà una activitat d’introducció al fet d’escriure una novel·la. A partir d’aquí i durant tres mesos (10 sessions), els alumnes aniran proposant com es desenvolupa la història i decidint, juntament amb l’autor, el tema, els personatges i la trama i desenllaç de la història.

Proposem dues modalitats:

  1. Activitat duta a terme conjuntament entre diferents grups/classe d’un mateix centre.
  2. Activitat duta a terme conjuntament entre diferents escoles de la ciutat per tal de fomentar la relació i la convivència de diferent alumnat.

L’activitat finalitzarà amb la publicació de la novel·la, que serà presentada a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Girona, on es realitzarà una lectura per part dels alumnes participants. Les escoles participants rebran deu exemplars del llibre per la seva biblioteca.

VALORS

Es pretén reforçar el valor de la lectura i l’escriptura, el treball en equip i la convivència. A més, la pròpia obra que s’anirà creant versarà entorn dels valors que es fomenten en l’Agenda 2030 de l’ONU.

OBJECTIU

Fomentar la lectura i l’escriptura, especialment en català, per tal de reforçar el treball curricular i fomentar la comprensió i la creativitat. Crear una convivència i relació entre diferents centres educatius per tal d’establir llaços d’amistat i treball fora del centre escolar.

 

  • DURADA: 3 mesos
  • PREU: 500 €/grup

Si estàs interessat en aquesta o d'altres propostes didàctiques, omple el següent formulari i et donarem tota la informació que necessitis.


Amb el suport de:


© 2008-2023 Les Voltes Educa
Mercaders, 5 · 17004 Girona
T. 872 599 891
Web creat per 08921 Solucions Creatives