Mestres equilibristes

El repte ètic de trobar l’equilibri educatiu per garantir els drets dels infants de 0 a 6 anys.

Formació destinada a professionals de l’educació infantil en general, i a totes aquelles persones interessades en descobrir una nova mirada en l’educació en aquesta etapa: mestres, educadores, famílies, monitors…

Metodologia

Els qui fem de mestres amb els infants més petits ens trobem sovint en la responsabilitat d’haver de resoldre de quina manera gestionem una sèrie de tensions en el nostre quotidià davant dels infants, les famílies i amb els companys i companyes de l’equip.

La manera en que cada mestra, cada equip de mestres resolgui aquestes tensions serà el que ajudarà a definir cada estil de mestra, cada identitat d’equip que acabarà donant forma a cadascun dels projectes d’escola.

Aquesta formació esdevé una ocasió per reflexionar sobre les claus que permeten construir un clima d’escola idoni per a definir una escola respectuosa amb els drets de tots els infants, a créixer i aprendre en un context que els consideri com a persones amb capacitats, amb potencialitats i no únicament com a subjectes de necessitats.

Reflexionarem sobre el paper de l’adult, la identitat i característiques de l’etapa infantil en la seva globalitat, el treball respectuós amb els infants, els projectes, el repensar els espais i materials per convertir-los en veritables recursos educatius...

Contingut

Metodologia activa i participativa centrada en la pràctica d’exercicis i dinàmiques que permeten l’aplicació i vivència experiencial dels aprenentatges, la presa de consciència, la reflexió i la interiorització de l’acció professional. Hi haurà  l’intercanvi i la interacció entre els assistents.

Docents

David Altimir, mestre d’educació infantil per la Universitat de Vic. Col·laborador de les escoles de Reggio Emilia, on hi col·labora durant quatre anys, per després treballar a La Bressola, xarxa d’escoles catalanes de la Catalunya Nord. Posteriorment es desplaça de nou a la seva terra natal i actualment fa de mestre a l’escola pública a Taradell, i és també formador de mestres, mantenint una estreta vinculació amb Rosa Sensat.


Eva Sargatal, mestra d'educació infantil i postgrau d'aprofundiment en primera infància a la UB. Més de 18 anys d'experiència com a educadora d'escola bressol. Acompanya equips en els seus processos de reflexió i canvi i fa cursos de formació a mestres i educadors. Assessora diverses àrees educatives municipals amb l’objectiu de definir un model educatiu de ciutat que vetlli pel respecte vers els drets dels infants dins els centres educatius 0-3. Vinculada a l'associació de mestres Rosa Sensat i membre de la Junta Rectora, també és membre del consell de redacció de la revista Infància, coordinadora del grup de treball de Rosa Sensat a la Garrotxa sobre la petita infància.

  • DATA: Dissabte 13 de novembre de 2021
  • DURADA: 10 hores
  • HORARI: De 09.00 a 20.00h, amb temps per dinar i 2 descansos
  • LLOC: Girona, Auditori La Mercè
  • PREU: 35 €
  • INSCRIPCIONS: Fins el 31 d’octubre de 2021

 
Curs reconegut pel Departament d'Educació

Garantim el compliment dels protocols COVID.