Escola de lectura

Les persones que llegeixen són perilloses. T'atreveixes a llegir?

Presentació

L’Escola de Lectura és un espai lúdic on la mainada i els joves podran aprendre a gaudir de la lectura. Treballarem la comprensió lectora de forma respectuosa, sense imposicions, per entendre el que es llegeix sense pressions.

Els nostres cursos, formacions i assessoraments han d’ajudar a les famílies, als equips docents i als agents culturals a ser més eficients i eficaços a l’hora de crear l’hàbit de la lectura en la mainada. La lectura i la comprensió d’allò que llegim són les eines necessàries per l’aprenentatge constant al llarg de la vida.

Com funciona?

L’Escola de Lectura funciona en sessions setmanals on es treballarà la comprensió lectora. Aprendrem a entendre el que es llegeix, i a remenar llibres per aprendre a escollir lectures en un entorn de lleure. No és el mateix aprendre a llegir, que entendre el que es llegeix. I ho farem sense pressions ni avaluacions. L'objectiu és llegir i passar-s'ho bé. 

Si necessiteu informació o orientació sobre com treballar trastorns específics de la lectura podeu enviar-nos un correu a escoladelalectura@lesvolteseduca.cat.

Els participants es dividiran en grups segons el seu curs escolar:

Grup de les lletres minúscules

Adreçat a lectors de tercer a cinquè de primària.

Es compaginarà la lectura de textos breus (contes, fragments de novel·la, còmics..) amb jocs i activitats de lleure. Remenarem llibres per descobrir noves lectures.

Grup de les lletres majúscules

Adreçat a lectors de sisè de primària a segon de secundària.

Ens consolidarem com a lectors treballant textos més complexes. Aprendrem a opinar sobre el que hem llegit. Treballarem la comprensió lectora i la construcció verbal de la mateixa.

Docent

Cristina Fernández, graduada en Comunicació i Relacions Públiques. Postgraduada en Mediació Cultural per al Foment de la Lectura.

Des de fa 16 anys acompanya a infants i joves en la seva formació com a lectors. Per les seves sessions han passat més de 300 lectors i lectores.  Ha dinamitzat clubs de lectura a la biblioteca de la Casa de la Cultura de Girona,  a la biblioteca Antònia Adroher de Girona, a l’Iu Bohigas de Salt i a la Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners.

En el món de la dinamització per adults, fa 7 anys que condueix el club de lectura del Museu d’Art de Girona.

HORARIS:

Grup de les lletres minúscules
Els dimarts o dimecres de les 17:30h a les 18:30h

Grup de les lletres majúscules
Els dimarts o dimecres de les 18:30h a les 19:30h

Grups de màxim 10 participants.

PREU: 40 € mensuals

En cas de confinament escolar no es cobrarà l’assistència.

Inscripcions